Ratsastustunnit

Ratsastustuntimme toteutetaan pienryhmissä max 5 ratsukkoa. Tarjoamme ratsastustunteja kaiken tasoisille ratsastajille, tenavatunneista edistyneimpiin. Aloittelijoiden tunneilla ja tenavatunneilla ohjaajan lisäksi mukana on myös avustaja / taluttaja.

Ohjeita ratsastajille ja vanhemmille

Ratsastustunnit ovat pääsääntöisesti vakiotunteja, eli viikoittain tai kahden viikon välein toistuvia. Ratsastuskausien päätteeksi on ratsastajillamme mahdollisuus suorittaa Suomen ratsastajainliiton ratsastusmerkkejä, SRL hyväksymän tuomarin valvonnassa. Voimme osallistua myös SRL:n kilpailuihin.

Jos haluat käydä säännöllisesti ratsastamassa, helpoin tapa on varata vakiotunti sopivasta ryhmästä. Ratsastustunnin voi maksaa joko ostamalla tuntikortin tai maksamalla käteisellä. 

Lue tallin sääntöjä.

Vaikka hevosemme ovat vakuutettuja on ratsastajalla oltava tapaturmavakuutus myös itsellä!  Vakuutuksen saa liittymällä johonkin ratsastusseuraan tai ottamalla esimerkiksi tapaturmavakuutuksen kotivakuutuksen yhteyteen.

Ratsastustuntien viikkosuunnitelma 2023 syksy – 2024 kesä
Syyskausi alkaa 7.8.2023
Joulutauko: 27.11.2023 – 7.1.2024

Tuntikalenteri:

KLOMATIKETOPE
17
18 🐴 🐴 🐴 🐴 🔥🐴
19 🐴 🐴 🐴 🐴 🔥🐴

Tunnin kesto on 60 min. Hinnastomme löytyy tietoja-sivulta.

Jos sinulla on kysyttävää, voit aina soitella 040-5963746 / Marika tai lähettää sähköpostia.

Katso tuntien muistiinpanoja

Tutustu hevosiimme.

Tietoa ratsastajien tasoryhmistä

Tenavatunnit
Kesto 1/2 tuntia. Talutusratsastusta, harjoitellaan ohjaamista, käyntiä ja ravia sekä istuntaa. Mukana taluttaja/avustaja.

Aloittelijat
Aloittelijat ratsastavat usein jo ilman taluttajaa. Harjoitellaan käyntiä, ravia ja laukannostoja. Kiinnitetään entistä enemmän huomiota hyvään istuntaan. Tavoitteena on perusmerkin taidot, johon kuuluu satuloiminen ja suitsiminen itsenäisesti, ratsaille nousu ja lasku turvallisesti sekä perusmerkin ratsastustaidot.

Tarkat tiedot perusmerkistä (ja muista merkeistä!) löytyy Suomen ratsastajainliiton sivuilta nostamalla nettilaukan tähän linkkiin.

Helppo C
Suoritetaan laukassa tehtäviä
Tavoitteena:

  • Ratsastajan istunta ja ohjien pito. Huomioidaan ryhti, suoruus, rentous, katse sekä pohkeen ja käsien asento.
  • Ratsastajan apujen käyttö. (apujen käytön moitteettomuus, tehokkuus ja vaikutus hevoseen)
  • Oikeiden teiden seuraaminen. Ratsastetaan kulmat tarkasti, liikkeet alkavat ja loppuvat pisteistä.
  • Hevosen ja ratsastajan harmonia eli yhteistyö sekä luottavaisuus toisiinsa.

Kisaryhmä
Kisaryhmä kilpailuista kiinnostuneille. Käytämme tunneilla myös valmentajia.

Tavoite: Ryhmä Helppo C/60cm
Tavoite: Ryhmä Helppo B/80cm

Helppo C -tasoinen ratsastaja osaa ratsastaa C-merkin estekokeen tai kilpailusuorituksena vähintään 60 cm esteradan tasapainoisessa ja tilanteen mukaisessa istunnassa (esteistunta, kevyt istunta), sopivassa tasapainossa (oikeat laukat), rytmissä ja tempossa (standardiradan nopeus 300 m/min) seuraten oikeita teitä, suunnaten katseensa tulevaan tehtävään ja mukautuen hevosta häiritsemättä hyppyihin.

Helppo B -tason kouluohjelmissa oleellisimpana muutoksena tulevat muutamat vaativammat liikkeet (esim. pohkeenväistö käynnissä) sekä yleisvaikutelman kohta: Hevosen muoto ja eteenpäinpyrkimys. B-tasolla ratsastajan istunnan ja apujenkäytön on mahdollistettava tasapainoinen tahti ja ohjastuntuma